Ik loop kindhuwelijken de wereld uit

In zestig minuten worden er 1200 meisjes uitgehuwelijkt, in drie uur tijd vinden er maar liefst 3600 kindhuwelijken plaats. Ik ga lopen om die klok te stoppen! Help jij mij om mijn streefbedrag te halen?

Waarom doe ik mee aan deze actie?

Het huwelijk zou moeten gaan om 2 mensen die elkaar lief hebben op een moment dat zij dat willen, en dat is ook zoals wij denken dat het gaat. 

Helaas is er ook een andere werkelijkheid, 1 waarin meisjes onder de 18 gedwongen worden tot het huwelijk. 

Dan hoop je dat het in ieder geval meisjes zijn van bijna 18 en in ieder geval ouder dan 17 jaar, maar helaas zijn deze meisjes vaak niet ouder dan 12 en zelf meisjes onder de 8 jaar komt voor. Deze meisjes zouden zich druk moeten maken over met wie ze gaan spelen na school, hun schoolwerk of misschien zelfs hun 1e verliefdheid. 

Als ik denk aan zulke jonge meiden die gedwongen worden tot het huwelijk kan ik mij alleen maar inbeelden over hoe bang ze zullen zijn en dat maakt mij, als moeder van 2 dochters, misselijk maar ook vastberaden om hier iets tegen te doen. Geen enkel meisje gedwongen tot huwelijk is mijn doel, en ik hoop dat u mij hierbij zou willen helpen! 

Wat gaat PLAN doen met de opbrengst?

  • We geven huishoudgeld aan arme gezinnen
  • We ontwikkelen programma’s voor thuisonderwijs
  • We delen radio’s uit, zodat kinderen onderwijs kunnen volgen
  • We trainen hulpmedewerkers om kinderen te beschermen tegen geweld
  • We zorgen binnen gemeenschappen voor een aanspreekpunt voor meisjes
  • We geven voorlichting, ook op afstand via bijvoorbeeld Whatsapp of social media
  • We zorgen dat meisjes en jonge vrouwen toegang hebben tot goede gezondheidszorg
  • We praten met overheden om wetten die ongelijkheid in stand houden te veranderen 

En dit zijn enkele voorbeelden van wat PLAN doet met de opbrengst van deze actie. 

Hoe ga ik dit streefbedrag bij elkaar krijgen? 

Ten eerste hoop ik natuurlijk dat u zo op die doneer knop klikt en doneert wat u kan missen en over heeft voor deze actie. 

Daarnaast zal ik tot het weekend van 3 en 4 juli al veel gaan wandelen en daarbij langs deuren en bedrijven gaan en hopen dat deze mensen mij kunnen en willen helpen bij deze actie door middel van lege flessen* te geven, te doneren via deze website of door een contante betaling*.

Ook zal ik via social media vragen om lege flessen*.

Ben je benieuwd geworden naar hoe dit plan voor PLAN nu verloopt, volg dan mijn blog! 

 

* Deze manieren van doneren word helemaal geregisteerd en er zal bewijs van worden geplaats in mijn blog zodat jullie precies kunnen zien wat er met jullie contante geld/lege flessen gebeurd. Als je anoniem wilt blijven dan is daar mogelijkheid toe dan krijg je als donatie naam anoniem 1, anoniem 2 enzovoorts.  

Latest donations

€5
09-06-2021 | 22:36

Hillie

View all
Share