10 augustus 2020

Plan International Nederland heeft met het Yes I Do-programma in 2019 weer veelbelovende resultaten behaald in Ethiopië, Indonesië, Kenia, Malawi, Mozambique en Zambia. Hieronder een aantal voorbeelden:

 

In Malawi heeft de lokale bevolking op eigen initiatief maar liefst 448 acties ondernomen om kindhuwelijken en tienerzwangerschappen tegen te gaan. Religieuze en traditionele jeugdleiders wisten daardoor meer dan 4.300 mensen te bereiken.

In Ethiopië heeft Plan International bijna 20.000 jongeren en volwassenen getraind op het gebied van de seksuele reproductieve gezondheid en rechten van jongeren en de negatieve consequenties van kindhuwelijken, tienerzwangerschappen en meisjesbesnijdenis. Door hier gesprekken over te voeren met mensen in de community’s wist Plan in Kenia zo’n 4.000 mensen te bereiken.

Ook in 2019 heeft Plan International meisjes alternatieven geboden door verbeterde toegang tot  onderwijs en het bieden van economisch perspectief.

Ook konden 878 kinderen in Malawi, waaronder tienermoeders, weer naar school terugkeren, terwijl 794 jongeren deelnamen aan spaar- en leengroepen waarmee ze bijvoorbeeld een klein bedrijfje konden opstarten. Ook in de andere landen zoals in Ethiopië, Indonesië, Kenia, Mozambique en Zambia is het mogelijk gemaakt dat meisjes die gestopt waren met school o.a. door zwangerschap of doordat ze uitgehuwelijkt zouden worden, weer terug konden keren naar school.

Delen