Ren kindhuwelijken de wereld uit!

Liza Elvira Borst

Nog te gaan

Qr
van totaal € 350 (8%)

Ik ben 1 van de 50 runners voor Plan International en samen rennen wij voor miljoenen meisjes wereldwijd die het gevaar lopen om uitgehuwelijkt te worden.

Elk jaar trouwen namelijk twaalf miljoen meisjes voordat ze achttien zijn.  

Met €350,- aan sponsoring ben ik verzekerd van een startbewijs en mag ik zondag 19 september 2021 de Dam tot Damloop (10 mijl) rennen voor de rechten van de meisjes wereldwijd!

Een kindhuwelijk is een ernstige schending van de kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor de slachtoffers. Naar school gaan kunnen ze wel vergeten en zonder opleiding of eigen inkomen zijn deze meisjes later totaal afhankelijk van hun man en zijn familie. Er is vaak sprake van huiselijk geweld en de jonge meisjes krijgen baby’s wanneer hun lichaam nog helemaal niet klaar is voor een zwangerschap en een bevalling. Dit zorgt voor grote gezondheidsrisico’s.

Help jij mij mee om kindhuwelijken te stoppen?

 

Liefs Liza

Breng deze pagina extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken van deze pagina, dus ook vrienden, familie, collega's, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is, dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
€ 10 06-07-2021 | 19:32
€ 10 06-07-2021 | 12:11
€ 10 06-07-2021 | 10:49