De actie van Bart

21-07-2021 | 14:52

Een aantal weken geleden had Bart Beentjes in zijn hoofd om het hardlopen weer op te pakken, maar een druk schema en gebrek aan motivatie hielden hem tegen. Tot hij de Plan Dam tot Damloop actie voorbij zag komen. Dat lag precies in zijn straatje. Het mes snijdt voor Bart zo aan twee kanten!

“Wat naar voren kwam tijdens mijn reizen in het buitenland is dat vrouwen nog erg onderdrukt worden op onze aarde. Het uithuwelijken is daar een verschrikkelijk voorbeeld van’ vertelt Bart “Het lijkt een ver van onze bed show, maar dat is het naar mijn mening helemaal niet. Iedereen die onderdrukt, mishandeld of misbruikt wordt heeft indirect impact op de mensheid in zijn geheel.”

 

In Nepal heeft Bart opvangtehuizen gezien waar meisjes wonen die zijn gered van deze barre omstandigheden. “ Het is zo mooi en zo hartverwarmend om te zien dat deze meisjes verzorging, scholing, liefde en vooral een tweede kans krijgen in het leven. Deze kansen worden onder andere waargemaakt door Plan International en is naar mijn mening ZO ENORM belangrijk. Kun je je voorstellen? Je wordt uitgehuwelijkt en misbruikt en opeens wordt je gered. Opeens is er weer een kans in het leven! Hoe prachtig is dat dit mogelijk gemaakt kan worden. Elke vrouw die later in haar kracht kan staan, draagt naar mijn mening bij in de gemoedelijkheid van de mens in zijn geheel. Samen kunnen we deze onderdrukking van vrouwen tegengaan. Aan de andere kant van de wereld, maar ook hier.”

 

Na het starten van zijn actie heeft Bart meteen een bericht op social media gezet en vrienden, familie en kennissen een berichtje gestuurd. “Het sponsorbedrag is gehaald, daar ben ik erg dankbaar voor, maar ik ben natuurlijk niet van plan om het nu te laten rusten!” 

 

Het is zijn passie om met klankschalen te werken. Graag wil Bart deze passie doorgeven in de vorm van geld aan deze actie. Daarom organiseert hij in september twee klankschaal-meditaties in de IJmond, waarvan de opbrengsten worden gedoneerd.

 

“Ik heb drie keer eerder meegedaan aan de Dam tot Damloop. Verder heb ik aan meerdere hardloopevenementen deel genomen over de wereld, maar de Dam tot Dam loop heeft wel een speciaal plekje in mijn hart. De euforie, de energie, de extase, de renners, de vrijwilligers, de organisatoren en niet te vergeten de toeschouwers maken het meedoen al een feestje op zich!”