Loop voor Plan International de Dam tot Dam

Daag jezelf uit en ren in het Plan team mee met de Dam tot Damloop op zondag 18 september 2022! Haal minimaal € 350,- sponsorgeld op om je te verzekeren van deelname en strijd mee tegen kindhuwelijken. Schrijf je nu in via Plan International voor het grootste 16,1 kilometer hardloopevent ter wereld. Dat is heel hard nodig, want elke drie seconden wordt er ergens ter wereld een meisje uitgehuwelijkt. Loop jij kindhuwelijken de wereld uit?

Editie 2022 van de Dam tot Damloop wordt gehouden op zondag 18 september. Met Run for Plan kun jij je inschrijven voor het parcours van 10 mijl (16,1 km). Om mee te doen voor Plan International haal je minimaal 350 euro sponsorgeld op, waarmee je onze belangrijke strijd tegen kindhuwelijken steunt. Je krijgt van ons een uniek Plan International-hardloopshirt én natuurlijk onze support tijdens de Dam tot Damloop. Er zijn 50 plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in en word één van onze runners! 

De Dam tot Damloop is een uniek evenement met een ongeëvenaarde sfeer. Je start op de Prins Hendrikkade in Amsterdam en loopt samen met duizenden andere hardlopers via de IJ-tunnel naar Zaandam. Een bijzondere belevenis, die nog meer glans krijgt doordat je tegelijkertijd iets goeds doet voor meisjes wereldwijd! 

Hoe werkt het?

  1. Schrijf je in als deelnemer via de button ' haal geld op'
  2. Maak de keuze of je de actie individueel, als team of als lid van een bestaand team wil doen.
  3. Vul je gegevens in en personaliseer je actiepagina.
  4. Spread the word! Deel je donatiepagina eenvoudig via social media.
  5. Laat je sponsoren door vrienden, familie en collega’s.
  6. Haal 350 euro op.
  7. Ontvang je ticket en kom op 18 september naar Amsterdam!

Waar lopen we voor?

De periode tussen luier en sluier is voor veel meisjes in de wereld veel te kort. Elke 3 seconden wordt er ergens op de wereld een meisje gedwongen om te trouwen, terwijl ze nog een kind is. Dit is een ernstige schending van de kinderrechten. Meisjes dragen dit de rest van hun leven met zich mee. Ze krijgen niet de kans om naar school te gaan, hebben daardoor geen kans op een fatsoenlijke baan en zijn afhankelijk van anderen voor een inkomen. Kindhuwelijken zijn een recept voor een leven lang problemen, zoals huiselijk geweld en blijvende medische gevolgen door te jonge zwangerschappen. 

Plan International doet er alles aan om kindhuwelijken te bestrijden. Dat doen we op meerdere fronten, want de oorzaken zijn divers en complex. Kindhuwelijk worden veroorzaakt door onder meer armoede, discriminatie, gewoontes en gebrekkige wetgeving. Op deze en andere fronten proberen we het probleem aan te pakken. We werken bijvoorbeeld wereldwijd aan beter en meer onderwijs voor meisjes. Ook zorgen we voor meer bewustwording, zodat ouders de gevaren kennen, meisjes weten wat hun rechten zijn en andere betrokken die rechten respecteren. Verder zetten we ons in voor betere wetgeving en de handhaving ervan. Ook ondersteunen we actieclubs, waarmee meisjes zelf strijden voor hun rechten.

Al onze projecten doen we met én voor meisjes. Alleen samen, met alle betrokkenen, kunnen we zorgen voor blijvende verandering.

Meer weten over kindhuwelijken? Op deze pagina vind je alle informatie.

 

Top acties Top teams
1
Kindhuwelijken de wereld uit!!
€ 1.100 110% Opgehaald
2
Running Child Marriage Out of the World
€ 918 183% Opgehaald
3
Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
€ 750 214% Opgehaald
4
Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
€ 528 150% Opgehaald
5
Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
€ 510 102% Opgehaald
Bekijk alle
1
Steun ons team
€ 4.500 128% Opgehaald
2
I will not marry you!
€ 1.150 115% Opgehaald
3
For those who need it
€ 209 59% Opgehaald
4
Support Mamadeus en MacDonald voor dit goede doel..!!
€ 205 41% Opgehaald
Bekijk alle

Laatste donaties

€ 25
24-09-2022 | 11:14

Tolgay

Aan: Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
Bekijk alle
23 augustus 2022 Hardlopen zonder spierpijn Na het hardlopen plof je natuurlijk het liefste gelijk op de bank om er de rest van de dag niet meer af te komen. Helaas is de kans dat je daardoor de volgende dag met flinke spierpijn uit je bed moet klimmen sterk aanwezig.   Om stijve spieren te voorkomen is er soms iets meer nodig dan alleen goed uitlopen na de run. Wij geven je tips voor optimaal spierherstel:   Rekoefeningen Na je cooling down is het een goed idee om wat rekoefeningen te doen. Hou deze zo’n tien tot dertig seconden vast om de opgebouwde spanning van je spieren af te halen. Begin bovenaan en werk helemaal naar beneden, zo voorkom je dat je spieren overslaat.   Pak je foamroller erbij Door na het hardlopen te foamrollen voelen je benen de volgende dag een stuk frisser aan. Je geeft ze als het ware zelf een massage. Rol na het lopen een matje uit en begin weer bovenaan je lichaam. Met de foamroller masseer je je rug, hamstrings en kuiten gemakkelijk los waardoor je de volgende dag minder last hebt van spierpijn. Draai je ook even om, zodat je ook de bovenbenen meepakt.   Magnesium Magnesium zorgt voor het verminderen van spierkrampen en laat je spieren tot rust komen. Je kan magnesium slikken via supplementen, maar het is ook verkrijgbaar als gel of crème. Deze kan je plaatselijk aanbrengen op bijvoorbeeld je benen en zorgt voor verlichting van de spier.   Hou je lichaam warm Als je te lang blijft rondlopen in je natte sportkleding koelen je spieren razendsnel af. Spring na het lopen dus gelijk onder de douche om je spieren warm te houden. Dit zorgt voor een betere bloedcirculatie waardoor de spieren minder stijf worden.   Leg de foamroller en magnesium dus maar klaar, dan kan je de volgende dag optimaal nagenieten van een mooie run voor Plan.
Lees meer
Delen