Steun Team Run for Plan in hun actie tegen kindhuwelijken!

De Dam tot Damloop 2023 zit erop! Team Run for Plan heeft zich wederom fantastisch ingezet voor meisjes wereldwijd! 20 renners hebben de Dam tot Damloop tot een goed einde volbracht en hebben gezamelijk al meer dan € 8.000 opgehaald. Wil jij nog doneren aan hun actie? Dat kan! Klik op de 'doneer' button om bij te dragen. Jouw steun is hard nodig om kindhuwelijken wereldwijd tegen te gaan. Doneren kan nog tot 1 oktober!

 

Ik loop mee

Waar lopen we voor?

Drie… twee… een… STOP! Elke drie seconden wordt ergens in de wereld een meisje gedwongen te trouwen terwijl ze zelf nog kind is. Wereldwijd trouwen er jaarlijks twaalf miljoen meisjes voor ze achttien zijn. Schokkende cijfers en een ernstige schending van kinderrechten met vaak levenslange consequenties voor meisjes. Zonder kindhuwelijken te bestrijden, verliezen steeds meer meisjes de kans op onderwijs, het maken van eigen keuzes en een toekomst in vrijheid. In plaats daarvan lopen ze het risico om slachtoffer te worden van huiselijk geweld en worden ze vaak te vroeg zwanger en krijgen ze te maken met een bevalling terwijl hun lichaam hier nog niet klaar voor is. Dit kan enorme en blijvende medische gevolgen hebben.

Een kindhuwelijk kent diverse en complexe oorzaken, zoals armoede, discriminatie, bestaande stereotypen over de rol van meisjes en gebrekkige wetgeving. We moeten kindhuwelijken daarom op meerdere fronten aanpakken. Plan International doet dit door wereldwijd te zorgen voor een betere kwaliteit van het onderwijs. Want onderwijs maakt meisjes bewust van hun rechten en vergroot hun kans op het vinden van werk waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Ook geven we voorlichting aan ouders, leerkrachten en lokale organisaties over de schadelijke gevolgen van kindhuwelijken en het respecteren van de rechten van ieder meisje. Verder zetten we ons in voor betere wetgeving en de handhaving ervan. Ook ondersteunen we actieclubs, waarin meisjes zelf strijden voor hun rechten. 

Al onze projecten doen we met én voor meisjes. Alleen samen, met alle betrokkenen, kunnen we zorgen voor blijvende verandering.

Meer weten over kindhuwelijken? Klik hier voor meer informatie. 

 

Top acties Top teams
1
Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
€ 830 553% Opgehaald
2
Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
€ 485 323% Opgehaald
3
Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
€ 363 90% Opgehaald
4
Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
€ 295 196% Opgehaald
5
met jouw steun, loop ik kindhuwelijken de wereld uit!
€ 290 193% Opgehaald
Bekijk alle
1
Samen naar een eerlijkere wereld
€ 468 156% Opgehaald
2
Running Blind
€ 335 111% Opgehaald
3
Ik ga hardlopen
€ 295 98% Opgehaald
4
Lopen met een doel in zicht
€ 150 50% Opgehaald
Bekijk alle

Laatste donaties

€ 10
22-09-2023 | 13:47

Joep

Aan: Kindhuwelijken de wereld uit!
Goed bezig Margriet!
Bekijk alle
18 september 2023 Een geweldige inzet! Gisteren stond Team Run for Plan bij de start van de Dam tot Damloop. Samen met negentien andere enthousiaste renners liep jij tien Engelse mijl in de strijd tegen kindhuwelijken. Het team heeft een bedrag van meer dan 8.000 euro opgehaald! Een fantastisch bedrag waarmee we werken aan betere rechten en eerlijkere kansen voor meisjes en jonge vrouwen wereldwijd. We hopen dat je hebt genoten van de Dam tot Damloop. Ontzettend bedankt voor jouw waardevolle inzet en hopelijk tot ziens!     
Lees meer
Delen