Run for Plan

Nog te gaan

Normal 38a41e2d99fcfa3a5d6fa1d27fad8ac69cea0d68
van totaal € 15.000 (3%)

Elke drie seconden wordt er ergens op de wereld een meisje gedwongen te trouwen. Stoppen met school, mishandeling en uitbuiting zijn vaak de gevolgen.

Stop de klok! Doe mee met Run Plan, zamel geld in en loop kindhuwelijken de wereld uit!

Run for Plan in het kort:

  • Wandel, ren of jog in het weekend van 3 & 4 juli een mooie route bij jou in de buurt
  • Leuk om samen met familie, vrienden of collega’s te doen, maar alleen kan natuurlijk ook
  • Vraag vrienden, familie en kennissen om je te sponsoren
  • Als je meer dan 150 euro ophaalt ontvang je een uniek Plan shirt

Lees meer

 

 

 

 

 

 

Wist je dat iedere 3 seconden op de wereld een meisje wordt uitgehuwelijkt? Stoppen met school, mishandeling en uitbuiting zijn vaak de gevolgen. In een uur worden er 1.200 meisjes uitgehuwelijkt, in drie uur tijd vinden er maar liefst 3.600 kindhuwelijken plaats. Help jij mee kindhuwelijken de wereld uit te lopen?

Doe mee met Run for Plan op zaterdag 3 juli of zondag 4 juli 2021, zamel geld in en stop de klok! Het opgehaalde geld wordt geïnvesteerd in projecten van Plan International die kindhuwelijken tegengaan. Lees hier meer over de kindhuwelijken projecten van Plan International. 

Route & geld inzamelen

Schrijf je in, kies je dag, bepaal je eigen route en je eigen tijdsduur! Drie uur wandelen, een uur hardlopen of twee uur joggen: het kan allemaal. Na inschrijving ontvang je een welkomstmail en luister ook naar één van onze podcast afleveringen vooraf of tijdens de route. En haal jij meer dan 150 euro op, dan ontvang je van ons een Plan shirt!

Bekijk alle
€ 210 05-05-2021 | 18:17 Aan: Ik loop kindhuwelijken de wereld uit
€ 145 05-05-2021 | 18:17 Aan: Ik loop kindhuwelijken de wereld uit
€ 95 05-05-2021 | 18:16 Aan: Ik loop kindhuwelijken de wereld uit
Bekijk alle

De Girls’ Club strijdt tegen kindhuwelijken in Guinee

04-05-2021 | 13:37 Fatoumata (20) strijdt voor de rechten van meisjes in haar gemeenschap in Guinee. Als voorzitter van de plaatselijke Girls’ Club voert ze samen met haar vriendinnen campagne tegen kindhuwelijken en gendergerelateerd geweld. Kindhuwelijken komen nog veel voor in Guinee, maar liefst 47 procent van de meisjes trouwen voor hun achttiende verjaardag. De situatie wordt verergerd door armoede en een gebrek aan onderwijs voor meisjes. Door de coronacrisis neemt het aantal kindhuwelijken flink toe. Als er niks verandert zullen er nog meer meisjes worden uitgehuwelijkt. Fatoumata strijdt voor verandering met de Girls’ Club: “Onze club is in 2018 opgezet en we hebben al meerdere bijeenkomsten georganiseerd, over kindhuwelijken, de strijd tegen meisjesbesnijdenis, onderwijs en manieren om de verspreiding van COVID-19 te stoppen”. Vorig jaar begeleidde Fatoumata met haar team bijna honderd meisjes, waarvan er uiteindelijk velen voor kozen om terug naar school te gaan. Meisjes die niet meer naar school willen worden aangemoedigd om een vak te leren, zodat ze op eigen benen kunnen staan. Lees hier het volledige verhaal (onder hier link naar: De Girls’ Club strijdt tegen kindhuwelijken in Guinee | Plan International )
Lees meer