De Girls’ Club strijdt tegen kindhuwelijken in Guinee

Normal f24841a40144d891ca0a149b9a73de0b09557ded
04-05-2021 | 13:37

Fatoumata (20) strijdt voor de rechten van meisjes in haar gemeenschap in Guinee. Als voorzitter van de plaatselijke Girls’ Club voert ze samen met haar vriendinnen campagne tegen kindhuwelijken en gendergerelateerd geweld.

Kindhuwelijken komen nog veel voor in Guinee, maar liefst 47 procent van de meisjes trouwen voor hun achttiende verjaardag. De situatie wordt verergerd door armoede en een gebrek aan onderwijs voor meisjes. Door de coronacrisis neemt het aantal kindhuwelijken flink toe. Als er niks verandert zullen er nog meer meisjes worden uitgehuwelijkt.

Fatoumata strijdt voor verandering met de Girls’ Club: “Onze club is in 2018 opgezet en we hebben al meerdere bijeenkomsten georganiseerd, over kindhuwelijken, de strijd tegen meisjesbesnijdenis, onderwijs en manieren om de verspreiding van COVID-19 te stoppen”. Vorig jaar begeleidde Fatoumata met haar team bijna honderd meisjes, waarvan er uiteindelijk velen voor kozen om terug naar school te gaan. Meisjes die niet meer naar school willen worden aangemoedigd om een vak te leren, zodat ze op eigen benen kunnen staan.

Lees hier het volledige verhaal (onder hier link naar: De Girls’ Club strijdt tegen kindhuwelijken in Guinee | Plan International )