Je hebt je actie aangemaakt, maar wat nu? Hoe kun je alles halen uit jouw actie en zoveel mogelijk mensen bereiken en geld ophalen? Met deze tips helpen we je op weg!

  1. Maak je actiepagina persoonlijk en vertel wat jouw drijfveer is om in actie te komen.
  2. Vraag je eerste donaties aan je familieleden en vrienden of doneer zelf alvast een klein bedrag, voor een vliegende start. 
  3. Deel je actiepagina via Facebook, Instagram en Twitter en gebruik de speciale voor jullie gemaakte social post (zie downloads). En vergeet je @planinternational niet te taggen?
  4. Houd je sponsoren op de hoogte door middel van foto’s, video’s en updates.
  5. Durf te vragen! Vraag bijvoorbeeld al je Whatsapp-contacten of ze willen doneren aan je actie.
  6. Met Tikkie of een betaalverzoek via je bank-app kun je online gemakkelijk bekenden vragen om een donatie.
  7. Benadruk het belang van jouw actie. Vertel bijvoorbeeld over de miljoenen meisjes wereldwijd die niet school gaan, worden achtergesteld, uitgebuit en mishandeld. Je doet het voor hen!
  8. Bedank iedereen die jouw actie steunt door een e-mail of een bedankje via social media te sturen.

Met deze tips maak jij een vliegende start! Wil je meer tips en inspiratie? Bekijk dan eens de Inspiratiegids Fondsenwerving, die je vindt bij de downloads hieronder.

Downloads

Cheque op A4-formaat Cheque waarop je kunt invullen hoeveel geld jij met jouw actie hebt opgehaald. Maak een leuke foto van jezelf met de cheque en deel het op social media! Download
Inspiratiegids Fondsenwerving Wil je meer tips over hoe je geld kunt inzamelen voor je actie? Download dan de inspiratiegids. Download
Dam tot Damloop downloads voor social media Het inzetten van je social media kanalen is een van de beste tools om geld in te zamelen! Download de social posts, plaats ze op je eigen socials of maak een Instagram-story. Download
Delen