06 mei 2022

Heb je al vaker meegedaan met de dam tot damloop?

Ik heb nog nooit meegedaan aan de Dam tot Damloop dus ik ben heel benieuwd naar hoe het gaat zijn 18 september! Voor de rest heb ik ook nog niet veel wedstrijd ervaringen, maar daar gaat vanaf dit jaar verandering in komen aangezien ik volop in training ga. Ik liep eigenlijk altijd alleen hard in mijn eigen tijd, dus ik ben benieuwd hoe ik het ga doen met allemaal andere mensen op mij heen en publiek.

Waarom wil je je inzetten voor Plan International?

Ik volg Plan International al jaren. De veiligheid van kinderen en vrouwen over de hele wereld gaat mij erg aan het hart. Het is zo belangrijk dat kinderen en vrouwen de ruimte krijgen om zichzelf te ontwikkelen  in hun eigen kwaliteiten en interesses. Helaas is dit niet altijd het geval, al helemaal bij kindhuwelijken. Kinderen/vrouwen zijn geen handelswaren. Uiteindelijk zou ik het liefst zien dat alle mensen in een situatie verkeren waarbij ze kunnen trouwen vanuit liefde (wanneer zij een volwassen leeftijd hebben bereikt). Dit is dan ook de reden dat ik op 18 september mee ga lopen voor Plan.

Hoe benader jij de sponsors, heb je nog tips voor andere deelnemers?

Ik heb mijn streefbedrag voor 18 september behaald door een bericht te posten op instagram. In dat bericht heb ik goed omschreven waarvoor ik ga lopen en waar Plan voor staat. Daarnaast heb ik duidelijk omschreven hoe mensen mij kunnen sponsoren. Naast instagram heb ik mijn familie, vrienden, collega’s etc. berichtjes gestuurd via whatsapp met daarin de link naar mijn persoonlijke actiepagina. De bedragen stroomden toen ineens binnen, ik was verbaasd over hoe snel het ging! Ik heb vrijwel al mijn sponsoren na hun bijdrage een berichtje gestuurd met daarin een bedankje. Wellicht dat mensen dan mijn bericht en actie delen met hun vrienden/familie, en dat was ook het geval. 

Ik heb veel zin in 18 september. Maar ik kijk het meest uit naar het moment dat ik over de finishlijn loop met niet alleen het gevoel dat ik 16 km heb hardgelopen, maar ook dat ik (samen met mijn sponsoren) mij heb ingezet voor de veiligheid van kinderen over de hele wereld. 

Heb je nog trainingstips?

Mijn trainingstips voor iedereen die mee gaat doen aan de Dam tot Damloop luiden als volgt: 

  •  Rustig beginnen met trainen 
  • Maak een leuke muzieklijst voor tijdens het hardlopen
  • Probeer kleine doelen op te stellen en niet direct te veel van jezelf verwachten 
  • Probeer vooral te genieten van het hardlopen en de omgeving, uiteindelijk gaat het veel makkelijker wanneer je plezier hebt in wat je doet. 

Ik hoop dat ik meer mensen ga zien op 18 september die meelopen voor Plan Nederland en wil iedereen alvast heel veel succes toewensen met trainen! 

Delen