Mijn zoon en ik wandelen kindhuwelijken de wereld uit!

Dorian en ik gaan 11 rondwandelingen door onze prachtige provincie Utrecht wandelen. Ons doel is 1 mei klaar te zijn. Waarom? Omdat wandelen leuk en gezond is! Maar bovenal om geld op te halen voor een betere toekomst voor meisjes. Want meisjes kunnen het verschil maken, als ze de kans krijgen naar school te gaan en niet uitgehuwelijkt worden. Met een jaar extra onderwijs verdienen zij later 10 – 20% meer en besteden van hun inkomen 90% aan hun gezin. Zo krijgen zij door betere zorg gezondere kinderen die ook langer naar school gaan.

Ik doneer zelf E300,- en zou het heel gaaf vinden als dit bedrag verdubbeld kan worden voor de miljoenen meisjes wereldwijd die het gevaar lopen om uitgehuwelijkt te worden. Elk jaar trouwen namelijk twaalf miljoen meisjes voordat ze achttien zijn.

Help jij me mee om dit te stoppen door mij te sponsoren? Alvast bedankt!

P.s. je kunt onze avonturen via mijn blogs op deze pagina volgen. 

Latest blogs

View all
31 January 2021 Verhalen van Utrecht: de eerste wandeling De eerste kilometers zitten erop! We zijn gestart in de Domstad, centrum van de provincie en van Nederland. Wat leuk om weer eens in de binnenstad te zijn en écht om je heen te kijken met deze rondwandeling.  Het is best druk in de stad, terwijl er nu in coronatijd niks open is... hoewel, horeca ondernemers bieden allerlei lekkers to go aan en daar wordt dankbaar gebruik van gemaakt. Ook door ons, want het is vandaag koud!  Onderweg leer ik allerlei nieuwe dingen over mijn stad. Ik wist bijvoorbeeld niet dat Buys Ballot het KNMI in de Sonnenborgh had opgericht, waar tegenwoordig de sterrenwacht zit. En dat er op de oudegracht, vanaf de dom gezien net voor de twijnstraat, een zwerfkei aan een ketting ligt. Volgens de overlevering werden de bewoners van de gracht 's nachts uit de slaap gehouden door duivels die ruw met de steen aan het knikkeren waren. Ze haalden er een priester bij. Die verdreef de demonische krachten met succes en legde als kroon op het werk de steen aan de ketting. Kun je het je voorstellen dat dat in deze tijd zou gebeuren? Wat een verhaal! Na 2 uur wandelen was de kleine man er wel klaar mee: etenstijd! Dus een shortcut naar de auto en terug naar ons lekkere warme huis.  Een geslaagde eerste wandeling, op naar de volgende 10!  P.s: bedankt voor de sponsering, het gaat snel zo, super!
Read more

Latest donations

€10
02-02-2021 | 19:47

Carlijn en Casper

View all
Share