Plan International is een internationale ontwikkelingsorganisatie. Sinds 1937 werken wij aan betere omstandigheden voor kinderen in meer dan 50 landen wereldwijd. We ondersteunen meisjes in het bijzonder, omdat zij nog vaker dan jongens worden achtergesteld.  

Plan International staat voor een wereld waarin meisjes en jongens zich volledig kunnen ontwikkelen en dezelfde rechten en kansen hebben. En dat is hard nodig, want wereldwijd worden dagelijks meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Plan International voert projecten uit in landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, zodat meisjes kunnen leren, zich kunnen ontwikkelen, voor zichzelf op kunnen komen en hun eigen beslissingen kunnen nemen. Samen met de steun van duizenden sponsors werkt Plan International zo aan een beter leven voor meisjes en jongens wereldwijd.

Plan International luistert naar deze meisjes en jongens, gaat uit van hun kracht en talent en ondersteunt hen bij het opkomen voor hun rechten. We werken aan concrete en blijvende verbeteringen in hun levensomstandigheden en richten ons hierbij op bescherming, onderwijs en werk, WASH (water, sanitatie, hygiëne) en noodhulp. Binnen het thema bescherming strijden we tegen kindhuwelijken, meisjesbesnijdenis, seksuele uitbuiting en tienerzwangerschappen. En zorgen we ervoor dat meer kinderen een geboortebewijs krijgen. 

 

Delen