Over Plan

Wie is Plan International Nederland? 

Plan International Nederland maakt deel uit van Plan International, een internationale, kindgerichte ontwikkelingsorganisatie. Plan werkt aan duurzame armoedebestrijding en betere levensomstandigheden van kinderen in 54 landen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika, met speciale aandacht voor gelijke rechten en kansen voor meisjes.

 

Waar richt het werk van Plan International Nederland zich op?

Wereldwijd worden meisjes achtergesteld en gediscrimineerd. Terwijl investeren in meisjes loont. Als ze genoeg te eten hebben, veilig zijn, de kans krijgen om naar school te gaan en te beslissen over hun eigen leven, zetten ze zich niet alleen in voor zichzelf, maar ook voor hun familie en zelfs de hele gemeenschap!
Plan International Nederland helpt meisjes en jongens om te leren, voor zichzelf op te komen, zich te ontwikkelen en hun eigen beslissingen te nemen. 

Concreet zetten wij ons in voor beter onderwijs, goede gezondheid, bescherming tegen geweld, werk en voedselzekerheid, toegang tot water en sanitatie, goede hygiëne en noodhulp.

 

Op wat voor andere manieren kan ik mij nog meer inzetten voor Plan?

Wat leuk dat je interesse hebt om voor Plan in actie te komen! Als je liever mee wil doen aan een door Plan georganiseerd evenement kan dat ook. Fietsen tegen tienerzwangerschappen of rennen tegen kindhuwelijken? Neem hier een kijkje. Je kunt je ook inzetten om jongeren te laten studeren. Het Plan Scholarship is een studiebeurs voor aankomende studenten vanaf 18 jaar, waarvan de familie geen vervolgopleiding kan betalen. Maar die wel de potentie hebben om straks echt het verschil te maken. Ze krijgen de kans een vak te leren waarmee ze van grote waarde kunnen zijn voor hun gemeenschap. www.planscholarship.nl