Loop kindhuwelijken de wereld uit!

Houd jij van wandelen of hardlopen en wil je de sportieve uitdaging aangaan om kindhuwelijken de wereld uit te lopen?

Doe mee en kies je eigen parcours in jouw omgeving, alleen of met een groepje, op een tijd die jou uitkomt. Alles is mogelijk. En tegelijkertijd strijd je samen met Plan tegen kindhuwelijken door je te laten sponsoren voor jouw persoonlijke uitdaging. 

Maak je eigen evenement aan en ga naar:

start je actie

creëer een account 

start met het verzamelen van donaties!

Wil jij je zodra de Corona maatregelen worden versoepeld inzetten tijdens een sportevenement? Dan kan dat natuurlijk ook! Mail voor meer informatie naar voorplan@planinternational.nl. Dan denken we graag met je mee.

 

Top fundraisers Top teams
1
AnneLooptVoorPlan
€1.228 98% Raised
2
Coordinator Loop Rotterdam Kralingen 18 mei
€805 107% Raised
3
Ren kindhuwelijken de wereld uit
€715 357% Raised
4
Mijn zoon en ik wandelen kindhuwelijken de wereld uit!
€670 83% Raised
5
Kindhuwelijken de wereld uit!
€618 102% Raised
View all
1
PAC estafette/loop Rotterdam Kralingen
€1.478 29% Raised
2
Christal rent voor PLAN
€676 112% Raised
3
Help Mike en Jan, de Dam tot Dam door!
€635 126% Raised
4
Vrij Links is meer dan voetbal alleen
€395 65% Raised
5
Finance run
€318 158% Raised
View all

Latest donations

€20
12-09-2022 | 16:10

Anonymous

To: Ren kindhuwelijken de wereld uit
View all

News updates

View all
18 September 2019 Activist Sazeda komt op voor kinderen in Bangladesh Sazeda (16) was tien jaar oud toen ze zich aansloot bij een kindergroep van Plan. “We praatten met kinderen en volwassenen over de bescherming van kinderen in ons dorp.” Op haar elfde mocht ze overstappen naar de jongerengroep. “Met deze groep vroegen we aandacht voor problemen waar jongeren mee te maken krijgen, zoals slechte toegang tot gezondheidszorg en kindhuwelijken.” Eigen kindhuwelijk gestopt Sazeda heeft kindhuwelijken van heel dichtbij meegemaakt; haar oudere zus werd uitgehuwelijkt. Ze zag wat voor impact dat op haar had en beloofde zichzelf nooit jong te trouwen. Toch werd ze zelf op haar veertiende uitgehuwelijkt aan een onbekende jongen. Maar daar nam ze geen genoegen mee. Sazeda overtuigde haar ouders dat haar studie belangrijker was en het huwelijk ging niet door. Samenwerken is essentieel Ondertussen was Sazeda lid van meerdere jongerengroepen, die samen een platform voor alle kinderen en jongeren vormden. “We organiseren sessies om aandacht te vragen voor jongerenproblemen. Iedereen praat met elkaar en we discussiëren ook met dorpsleiders en overheidsorganisaties. We organiseren bijeenkomsten om onze standpunten te promoten.” Daarnaast strijden de jongerengroepen hard om verschillende gevallen van geweld tegen en uitbuiting van kinderen te stoppen. Samenwerken is daarbij essentieel. En dat blijkt zijn vruchten af te werpen. De jongeren hebben samen al 107 kindhuwelijken gestopt, 87 studenten terug naar school gestuurd, 72 gevallen van seksueel misbruik gestopt en 14 drugsverslaafde jongeren laten afkicken. Een betere toekomst Sazeda vertegenwoordigt als jongerenleider veel jongeren op verschillende lokale, provinciale en zelfs nationale bijeenkomsten. Ze overtuigt iedereen om kinderen te steunen en niet de mond te snoeren. Kinderen zijn namelijk de toekomst en zij kunnen een ‘nieuwe wereld’ opbouwen. “Mijn doel is om een betere omgeving te creëren voor alle kinderen. Er moet meer aandacht komen voor de bescherming van kinderen. Ook moeten ze een stem krijgen en meedenken over belangrijke onderwerpen. Alle kinderen verdienen een kans om iets te veranderen.” Plan in actie Sazeda is nu de nationale jongerenadviseur voor Plan International Bangladesh. Daarnaast is ze recent geselecteerd als Global Youth Ambassador. Plan nomineerde Sazeda voor de Internationale Kindervredesprijs 2017. Plan ondersteunt jongeren zoals Sazeda door middel van kinderen- en jongerengroepen. Ook geeft Plan trainingen op het gebied van kinderbescherming, rampen, uitbuiting van kinderen, huiselijk geweld, seksuele voorlichting, EHBO en leidinggevende vaardigheden.
Read more
Share