Zevenheuvelenloop voor Plan International

Daag jezelf uit en ren voor Plan International mee met de NN Zevenheuvelenloop op zondag 20 november 2022! Haal minimaal € 200,- sponsorgeld op om je te verzekeren van deelname en strijd mee tegen kindhuwelijken. Schrijf je nu in via Plan International voor het grootste 15 kilometer hardloopevent ter wereld. Dat is heel hard nodig, want elke drie seconden wordt er ergens ter wereld een meisje uitgehuwelijkt. Loop jij kindhuwelijken de wereld uit?

Er zijn slechts 30 plekken beschikbaar, dus schrijf je snel in en word één van onze runners! 

Wat je van ons krijgt:

  • Een startbewijs
  • Een Plan International hardloopshirt
  • Een persoonlijke actiepagina om geld in te zamelen

Zo werkt het:

  • Schrijf je in als deelnemer via de button ' Haal geld op'
  • Maak de keuze of je de actie individueel, als nieuw team of als lid van een bestaand team wil doen
  • Vul je gegevens in en personaliseer je actiepagina
  • Spread the word! Deel je donatiepagina eenvoudig via social media
  • Laat je sponsoren door vrienden, familie en collega’s en haal € 200,- sponsorgeld op
  • Heb je € 200,- opgehaald? Dan ontvang je van ons een Plan International hardloopshirt en startbewijs
  • Zet je hardloopschoenen klaar en kom op 20 november naar Nijmegen!

Samen met 40.000 andere lopers loop je over een prachtig groen parcours met pittige heuvels. Er zijn zelfs meerdere 15 km wereldrecords verbroken bij de Zevenheuvelenloop! Een bijzondere ervaring die een extra gouden randje krijgt doordat je tegelijkertijd meisjes wereldwijd steunt.

Waar lopen we voor?

De periode tussen luier en sluier is voor veel meisjes in de wereld veel te kort. Elke 3 seconden wordt er ergens op de wereld een meisje gedwongen om te trouwen, terwijl ze nog een kind is. Dit is een ernstige schending van de kinderrechten. Meisjes dragen dit de rest van hun leven met zich mee. Ze krijgen niet de kans om naar school te gaan, hebben daardoor geen kans op een fatsoenlijke baan en zijn afhankelijk van anderen voor een inkomen. Kindhuwelijken zijn een recept voor een leven lang problemen, zoals huiselijk geweld en blijvende medische gevolgen door te jonge zwangerschappen. 

Plan International doet er alles aan om kindhuwelijken te bestrijden. Dat doen we op meerdere fronten, want de oorzaken zijn divers en complex. Kindhuwelijk worden veroorzaakt door onder meer armoede, discriminatie, gewoontes en gebrekkige wetgeving. Op deze en andere fronten proberen we het probleem aan te pakken. We werken bijvoorbeeld wereldwijd aan beter en meer onderwijs voor meisjes. Ook zorgen we voor meer bewustwording, zodat ouders de gevaren kennen, meisjes weten wat hun rechten zijn en andere betrokken die rechten respecteren. Verder zetten we ons in voor betere wetgeving en de handhaving ervan. Ook ondersteunen we actieclubs, waarmee meisjes zelf strijden voor hun rechten.

Al onze projecten doen we met én voor meisjes. Alleen samen, met alle betrokkenen, kunnen we zorgen voor blijvende verandering.

Meer weten over kindhuwelijken? Op deze pagina vind je alle informatie.

 

Laatste donaties

€ 20
15-11-2022 | 20:12

Anoniem

Aan: Ik loop kindhuwelijken de wereld uit!
Bekijk alle
29 november 2022 Een waanzinnige inzet! Op zondag 20 november hebben Jolien en Ferry de heuvels van Nijmegen overwonnen tijdens de NN Zevenheuvelenloop. Zij gingen een parcours van 15 kilometer aan in de strijd om kindhuwelijken tegen te gaan. Naast de fysieke prestatie hebben zij ook hun streefbedrag gehaald! Een mooie prestatie die helpt bij het tegen gaan van kindhuwelijken. Met de volbrachte Zevenheuvelenloop nadert het einde van het jaar; een belangrijk moment om stil te staan bij de opbrengsten die in 2022 zijn opgehaald. We zijn trots op alle renners die met hun inzet een prachtig bedrag van €16.269 hebben opgehaald! Dank jullie wel, dankzij jullie inzet kan Plan meisjes blijven beschermen tegen kindhuwelijken, bijvoorbeeld door voorlichting te geven aan meisjes en hun ouders over de schade van kindhuwelijken en het respecteren van hun rechten.
Lees meer
Delen